Koken naar de wijn
1 oktober 2024

Koken naar de wijn

Koken naar de wijn (en andere dranken)

Begin met koken naar de wijn! Ben je gepassioneerd door de combinatie van wijnen en gerechten en wil je je kennis van wijnspijscombinaties naar een hoger niveau tillen? Dan is deze exclusieve serie workshops van vier lesdagen wat voor jou! In deze serie gaat het om het zelf doen. Je krijgt volop de ruimte on te experimenteren met wijnen en andere dranken. Je gaat er gerechten bij koken en met elkaar het resultaat proeven. Bij een volledige groep deelnemers, komen er per dag 8 combinaties op tafel.

Alle belangrijke wijntypes komen aan bod, evenals bier, saké en andere gastronomische dranken. Omdat de drank centraal staat, leer je welke factoren een rol spelen bij het vinden van een goede combinaties. Het is de beste manier om los te komen van vastgeroeste aannames en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

De opleiding

Wat mag je verwachten?

  • Vier dagen vol gastronomische inspiratie en culinaire ontdekkingen.
  • Veel praktijk, minder theorie.
  • Je leert denken vanuit het smaakprofiel van de drank en creëert een gerecht op basis daarvan.
  • Professionele begeleiding van ervaren docenten die hun passie voor wijn en spijs met je delen.
  • Een leerzame en interactieve omgeving waar je je kennis en vaardigheden kunt ontwikkelen.

Examens en diploma’s

De cursus heeft geen examen of diploma. Cursisten ontvangen een bewijs van deelname bij voldoende deelname.

Studiemateriaal

Er is geen apart studiemateriaal voor deze cursus. Deelnemers vinden inspiratie in de boeken van Peter Klosse (Het Nieuwe Proefboek) en Angelique Schmeinck (Smaakvrienden)

Voor wie

Deze workshops zijn vooral bedoeld voor eerdere deelnemers aan de opleidingen van de Academie voor Gastronomie die bekend zijn met de gastronomische filosofie en het mondgevoelmodel. Zij kunnen zich met deze workshops verder verdiepen in de essentie van gastronomie en de combinatie met dranken.

Door wie

Peter Klosse

Gastronomisch inspirator en grondlegger van de Academie voor Gastronomie. Klosse houdt van kwaliteit en ambachtelijkheid. Vindt dat Gastronomie en een vak is waar iedereen meer van moet weten en doet niets liever dan zijn kennis overdragen.

Peter Klosse. Smaakprofessor, gastronomisch inspirator en oprichter van de Academie voor Gastronomie.

Goed om te weten

  • “Koken naar de Wijn” wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 4 dagen.
  • Alle lesdagen zijn op dinsdag van 10.00 – 16.30.
  • De workshops worden gehouden in de Echoput Kook- en Wijnschool.
  • Het minimaal aantal deelnemers is 12, maximaal 18 (vol = vol).
  • De kosten voor deze cursus zijn € 750,- exclusief btw.

Koken naar de wijn

Startdatum

1 oktober

Locatie
Hotel de Echoput
Lesdagen *

1 oktober, 15 oktober, 5 november, 12 november

Kosten

750,- excl. btw (ex. BTW)

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

* Dit is een voorlopig programma, onder voorbehoud van wijzigingen.

Koken naar de wijn

Vragen of advies nodig?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag advies over een van onze opleidingen en cursussen? Neem contact met ons op en we reageren zo spoedig mogelijk.

Contact