Ambachtelijk Koken
Ambachtelijk is de basis
Deze tiendaagse cursus is bedoeld om je de fundamenten van het koken te leren. Je leert hoe je gerechten kunt bereiden met behulp van verschillende kooktechnieken. Door deze technieken te beheersen, kun je de smaak van gerechten verbeteren en meer variatie aanbrengen in de keuken. Je leert hoe je de juiste ingrediënten kunt kiezen, combineren, bewerken, plannen en bewaren. Zodoende krijg je meer zelfvertrouwen en word je een nog betere kok. Hoe modern je in de keuken ook wilt zijn, met een ambachtelijke basis kom je verder.
Behoefte aan vakmensen
Goed opgeleide medewerkers zijn meer dan ooit nodig in de Horeca. Er liggen mooie kansen en hele carrières voor het oprapen. Of je nou net je vleugels aan het uitslaan bent, of onderhand al een tijdje meegaat: met deze cursus kom je verder. Hij is niet oppervlakkig. Er is ‘ouderwets’ aandacht voor de essentie van koken en waarom je bepaalde technieken toepast. Je krijgt les van sterrenchef Arjan Bisschop. En de plek waar we dat allemaal laten gebeuren is de prachtige kook- en wijnschool van De Echoput in Hoog Soeren. Een stimulerende omgeving waar je je helemaal op je plek zult voelen.
De opleiding
De opzet
De opleiding bestaat uit 10 lesdagen. Alle basis kooktechnieken worden behandeld, en ook alle veel voorkomende ingrediënten, kruiden en sauzen. We werken eerlijk en puur, zoveel mogelijk vanuit de basis. Er wordt veel gekookt en geproefd.
Examens en diploma’s
De cursus heeft geen examen of diploma. Cursisten ontvangen een bewijs van deelname na participatie aan de eindopdracht.
Studiemateriaal
Al het studiemateriaal dat je nodig hebt zal tijdens de cursus worden uitgereikt.
Voor wie
In principe is deze cursus voor iedereen die van koken houdt. Voor de enthousiaste thuiskok die de fijne kneepjes van het vak wil leren; de jonge professional die in de praktijk merkt dat er nog wat mist in de basiskennis; degenen die op een kruispunt in hun leven staan en toe zijn aan een nieuwe stap; iedereen, jong of oud, die op zoek is naar passie en kwaliteit in koken en productkennis.
Of je nu aan het begin van je carrière staat of je leven een nieuwe wending wilt geven, wij zetten ons in om je verder te helpen.
Door wie
Arjan Bisschop
Arjan Bisschop heeft jarenlange ervaring als (chef-)kok in gerenommeerde bedrijven zoals De Bokkedoorns in Overveen, De Librije in Zwolle en 10 jaar als Executive Chef bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Bij restaurant De Heeren van Harinxma, gelegen op Landgoed Lauswolt, werd hij sinds 2016 onderscheiden met een Michelinster.
De ambachtelijke keuken is voor Arjan nog steeds de basis. Vanuit hier kun je steeds verder ontwikkelen naar een modernere keuken, maar de basis onder de knie hebben blijft het meest belangrijk!
Goed om te weten
- De Opleiding Ambachtelijk Koken wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 10 lesdagen. Lesdagen zijn op woensdag, van 11.00 uur tot ongeveer 19.00 uur.
- De lessen vinden plaats in de Echoput Kook- en Wijnschool
- Het minimale aantal deelnemers 12, maximaal 18 (VOL = VOL)
- De kosten voor deze opleiding zijn € 1.490 exclusief btw