Alle opleidingen op een rij
Wij bieden opleidingen en cursussen aan op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd. Afhankelijk van je opgebouwde kennis kun je bepalen waar je wilt beginnen.
![Academie voor Gastronomie. Opleiding Gastronoom-sommelier. Wijnopleiding. Sommeliercursus.](https://academievoorgastronomie.nl/wp-content/uploads/2022/11/Academie-voor-Gastronomie-2022-2-600x400.jpg)
Professioneel Gastronoom-Sommelier, level 3
Word een topper in het gastheerschap! Dit is dé opleiding van Nederland voor aankomend sommeliers met ambitie.
![Gastronoom level 2 - Academie voor Gastronomie - aanbevolen door Gault&Millau](https://academievoorgastronomie.nl/wp-content/uploads/2022/04/Gastronoom-GM-600x400.png)
Gastronoom (level 2)
Voor een droomkennismaking met wijn, smaak, gastvrijheid en gastronomische vaardigheden. Aanbevolen door Gault&Millau.
![Academie voor Gastronomie wijn spijs](https://academievoorgastronomie.nl/wp-content/uploads/2022/11/Academie-voor-gastronomie-sfeer-1-600x400.jpg)
Specialisatie Wijn & Spijs
Verrijk je inzicht in smaak en word een specialist het combineren van wijnen en gerechten.
![Academie voor gastronomie. Specialisatie Bier & Spijs.](https://academievoorgastronomie.nl/wp-content/uploads/2022/04/opleiding-bier-spijs-600x400.jpg)
Specialisatie Bier & Spijs
Duik in de spannende ontwikkeling van bier in de gastronomie en leer alles over bier en spijs combinaties in 5 lesdagen.
![Angelique Schmeinck Specialisatie Culinair Denken](https://academievoorgastronomie.nl/wp-content/uploads/2022/03/Angelique-Schmeinck-Specialisatie-Culinair-Denken-4-600x400.jpeg)
Specialisatie Creatief Culinair Denken
In deze vierdaagse specialisatie staat ‘flavour design’ centraal. Leer smakelijke gerechten ontwerpen, proeven en analyseren.
![Koken naar de wijn](https://academievoorgastronomie.nl/wp-content/uploads/2024/06/Koken-naar-de-wijn-600x400.jpg)
Koken naar de wijn
Wordt een expert in het koken naar wijnen en andere dranken!
![Ambachtelijk Koken](https://academievoorgastronomie.nl/wp-content/uploads/2022/11/Echoput-09022022-Nina-Slagmolen-24-600x400.jpg)
Ambachtelijk Koken
Word een betere kok door het beheersen van de basistechnieken van het koken. Deze opleiding brengt je verder in de keuken.
![Wild & Wildbereiding](https://academievoorgastronomie.nl/wp-content/uploads/2023/06/IMG_3194-bewerkt-600x400.jpg)
Wild & Wildbereiding
Ontdek ‘s werelds duurzaamste vlees. Leer hoe je het mooiste vlees uit de natuur moet bereiden, en geniet!
![Traineeship Gastronoom-Sommelier](https://academievoorgastronomie.nl/wp-content/uploads/2023/07/Website_7-600x400.jpg)
Traineeship Gastronoom-Sommelier
Een uniek traject waar een opleiding van hoog niveau gecombineerd kan worden met het opdoen van praktische ervaring onder begeleiding.