Ambachtelijk Koken
15 januari 2025

Ambachtelijk Koken

Ambachtelijk Koken

Ambachtelijk is de basis
Deze tiendaagse cursus is bedoeld om je de fundamenten van het koken te leren. Je leert hoe je gerechten kunt bereiden met behulp van verschillende kooktechnieken. Door deze technieken te beheersen, kun je de smaak van gerechten verbeteren en meer variatie aanbrengen in de keuken. Je leert hoe je de juiste ingrediënten kunt kiezen, combineren, bewerken, plannen en bewaren. Zodoende krijg je meer zelfvertrouwen en word je een nog betere kok. Hoe modern je in de keuken ook wilt zijn, met een ambachtelijke basis kom je verder.

Behoefte aan vakmensen
Goed opgeleide medewerkers zijn meer dan ooit nodig in de Horeca. Er liggen mooie kansen en hele carrières voor het oprapen. Of je nou net je vleugels aan het uitslaan bent, of onderhand al een tijdje meegaat: met deze cursus kom je verder. Hij is niet oppervlakkig. Er is ‘ouderwets’ aandacht voor de essentie van koken en waarom je bepaalde technieken toepast. Je krijgt les van Jelle Wagenaar, SVH Meesterkok. En de plek waar we dat allemaal laten gebeuren is de prachtige kook- en wijnschool van De Echoput in Hoog Soeren. Een stimulerende omgeving waar je je helemaal op je plek zult voelen.

De opleiding

De opzet

De opleiding bestaat uit 10 lesdagen. Alle basis kooktechnieken worden behandeld, en ook alle veel voorkomende ingrediënten, kruiden en sauzen. We werken eerlijk en puur, zoveel mogelijk vanuit de basis. Er wordt veel gekookt en geproefd.

Examens en diploma’s

De cursus heeft geen examen of diploma. Cursisten ontvangen een bewijs van deelname mits er is meegedaan aan de eindopdracht.

Studiemateriaal

Al het studiemateriaal wat je nodig hebt zal tijdens de cursus worden uitgereikt.

Voor wie

In principe is deze cursus voor iedereen die van koken houdt. Voor …

  • de enthousiaste thuiskok die de fijne kneepjes van het vak wil leren;
  • de jonge professional die in de praktijk merkt dat er nog wat mist in de basiskennis;
  • degenen die op een kruispunt in hun leven staan en toe zijn aan een nieuwe stap;
  • iedereen, jong of oud, die op zoek is naar passie en kwaliteit in koken en productkennis.

Of je nu aan het begin van je carrière staat of je leven een nieuwe wending wilt geven, wij zetten ons in om je verder te helpen.

Door wie

Jelle Wagenaar

SVH Meesterkok Jelle Wagenaar was jarenlang chef en eigenaar van Het Seminar in Zenderen, één van de eerste restaurants in Nederland met een groene Michelinster. Jelle is een complete chef die alle facetten van het vak beheerst en zich inzet voor het behoud van het ambacht. Die passie deelt hij met Peter Klosse, de grondlegger van de moderne smaakleer en oprichter van de Academie voor Gastronomie. Sinds 1991 zijn veel initiatieven op het gebied van smaak en wijn-spijs door de Academie geïnitieerd.

Jelle Wagenaar SVH Meesterkok, ambachtsman en wildspecialist van de Cursus Ambachtelijk Koken

Goed om te weten

  • De Opleiding Ambachtelijk Koken wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 10 lesdagen. Lesdagen zijn op woensdag, van 11.00 uur tot ongeveer 19.00 uur.
  • De lessen vinden plaats Echoput Kook- en Wijnschool.
  • Het minimale aantal deelnemers 12, maximaal 18 (VOL = VOL).
  • De kosten voor deze opleiding zijn €1490,- exclusief BTW.

Ambachtelijk Koken

Startdatum

15 januari 2025

Locatie
Hotel de Echoput
Lesdagen *

15 januari 2025, 22 januari, 5 februari, 12 februari, 5 maart, 12 maart, 26 maart, 2 april, 16 april, 23 april

Kosten

1.490,- excl. btw (ex. BTW)

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

* Dit is een voorlopig programma, onder voorbehoud van wijzigingen.

Ambachtelijk Koken

Vragen of advies nodig?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag advies over een van onze opleidingen en cursussen? Neem contact met ons op en we reageren zo spoedig mogelijk.

Contact