Academie voor Gastronomie wijn spijs
15 januari 2024

Gastronoom-Sommelier, level 2

Gastronoom-Sommelier, level 2

Heb jij de ambitie om je te ontwikkelen tot een goede gastheer/-vrouw of heb je gewoon interesse in sommelier vaardigheden? Dan moet je het nodige weten van wijnen, koffie, thee, water, gedistilleerd, culinaire ingrediënten, kooktechnieken en smaak. Tevens moet je over de juiste gastronomische vaardigheden beschikken. Dit leer je allemaal in onze cursus Gastronoom-Sommelier, level 2!

Dit is dus geen “gewone wijncursus”, maar biedt veel meer en behandelt alle onderwerpen die je moet weten om tot de besten te gaan behoren. Uiteraard is er veel aandacht voor de theorie en het proeven van wijn. Je gaat wijn begrijpen en smaakprofielen en vinificatiestijlen herkennen. Ook het combineren van wijnen en gerechten, de smaak van gerechten en de opbouw van menu’s krijgt de nodige aandacht.

Academie voor Gastronomie wijn spijs

De opleiding

De opzet

Er zijn 10 lesavonden en een examen. We nemen je mee in de veelzijdige wereld van een sommelier. De 10 lesavonden zijn verdeeld in 7 klassikale lessen en 3 online lessen (via Microsoft Teams). Dankzij deze online lessen, waarin we ook opdrachten bespreken, wordt de wijntheorie behandeld aan de hand van opdrachten. Zo blijft er voor de klassikale lessen extra tijd over om wijnen te proeven. Ook tijdens de klassikale lessen krijg je enkele opdrachten om uit te voeren. Daarnaast moet je rekenen dat je circa 25-30 uur bezig bent (naast het volgen van de lessen) met de theoretische verdieping rondom wijn en alle overige sommelier vaardigheden.

Academie voor Gastronomie wijn

Examens en diploma’s

De cursus wordt afgesloten met twee diploma’s/certificaten:

  • Het WSET 2 examen (WSET 2)
  • Het CIGE examen Gastronomische vaardigheden, management en Sommelier Vaardigheden, niveau 2

Als je deze cursus hebt gedaan ben je perfect voorbereid voor onze opleiding Professioneel Gastronoom-Sommelier, level 3.

Studiemateriaal

Voor de wijnkennis: ‘Aan de slag met Wijn’

‘Aan de slag met Wijn’ is geschreven door Peter Klosse. Daarnaast is er een reader met aanvullende informatie over de gastronomische vaardigheden en andere dranken.

Academie voor Gastronomie lesmateriaal

Voor wie

De opleiding Gastronoom-Sommelier biedt de droomkennismaking met smaak, gastvrijheid en gastronomische vaardigheden. Twijfel jij of je de stap wil maken richting de Horeca? Heb jij de ambitie om een goede gastheer/-vrouw te worden? Wil jij je klanten in de winkel of wijnhandel nóg beter van dienst kunnen zijn? Of heb je een brede interesse in sommelier vaardigheden, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is de opleiding Gastronoom-Sommelier ideaal voor jou.

Door wie

Guillaume Coret

Veelzijdig sommelier en organisator. Met zijn kennis ondersteunt Guillaume restaurants, is betrokken bij beurzen en organiseert gastronomische wedstrijden en proeverijen. Hij vindt het een verrijking voor het vak van sommelier dat er steeds meer ruimte is voor alle dranken, niet alleen wijn. Een alcoholvrije cocktail, bier en thee horen ook echt bij de hedendaagse gastronomie.

Guillaume Coret. Sommelier & opleiding coordinator.

Goed om te weten

  • De cursus Gastronoom-Sommelier, level 2 wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 10 lesavonden en een examen. Alle lesdagen zijn op maandag. De klassikale lessen beginnen om 19.00 uur en eindigen rond 22.00 uur. De online lessen beginnen om 19.00 uur en eindigen rond 20.30 uur.
  • De klassikale lessen vinden plaats in Hotel de Echoput.
  • Het minimaal aantal deelnemers is 12, maximaal 30 (vol = vol).
  • De kosten voor deze cursus zijn € 1.150,- exclusief btw. Het opleidingsgeld is inclusief het studieboek ‘Aan de Slag met Wijn’, de reader, alle wijnen en gerechten. De kosten van externe examens zijn niet inbegrepen.

Gastronoom-Sommelier, level 2

Startdatum

15 januari 2024

Locatie
Hotel de Echoput
Lesdagen *

15 januari 2024, 22 januari, 5 februari, 12 februari, 26 februari, 4 maart, 18 maart, 25 maart, 8 april, 15 april, 6 mei

Kosten

1.150,- excl. btw (ex. BTW)

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

* Dit is een voorlopig programma, onder voorbehoud van wijzigingen.

Academie voor Gastronomie. Opleiding Gastronoom-sommelier. Wijnopleiding. Sommeliercursus.

Vragen of advies nodig?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag advies over een van onze opleidingen en cursussen? Neem contact met ons op en we reageren zo spoedig mogelijk.

Contact