Gastronoom level 2 - Academie voor Gastronomie - aanbevolen door Gault&Millau
27 januari 2025

Gastronoom (level 2)

Gastronoom

De gastronoom is de ultieme gastvrouw/-heer. Zij of hij is een plezier aan tafel en maakt van een etentje een onvergetelijke ervaring. Ze binden gasten met hun charme en kennis. Een gastronoom is meer dan een ‘bedieningsmedewerker’. Professioneel gastvrijheid verlenen is een prachtig, dynamisch en uitdagend vak. Mensgericht en altijd divers.

Als je een echte gastronoom wilt worden, dan is deze opleiding iets voor jou! Je leert wat je moet weten om professioneel gastvrijheid te verlenen. Er is veel aandacht voor communicatie, kennis van wijnen en gerechten en wijnbehandeling. We besteden aandacht aan onderwerpen die in andere opleidingen weinig aandacht krijgen. De focus ligt op de praktijk. Je ontdekt hoe je je eigen stijl en persoonlijkheid kunt inzetten om je gasten te verrassen en te verwennen. Je leert hoe je de juiste sfeer kunt creëren en hoe je advies kunt geven over eten en drinken.

Na het afronden van de cursus zijn er twee examens waarmee je erkende diploma’s kunt halen. Daarmee kun je laten zien dat je een echte professional bent in het gastheerschap. En als je de smaak te pakken hebt, kun je verder met onze opleiding Professioneel Gastronoom-Sommelier. Level 3. Schrijf je nu in en maak van elke gast een fan!

Gault & Millau - Academie voor Gastronomie
Academie voor Gastronomie wijn spijs

De opleiding

De opzet

Er zijn 12 lesavonden en een examen. We nemen je mee in de veelzijdige wereld van gastvrijheidsverlening. Er is aandacht voor smaak en de belangrijkste dranken in de gastronomie (wijn, bier, thee, koffie en water). Je leert presenteren en wat je kunt doen om smaak het best tot zijn recht te laten komen. Er zijn negen klassikale en drie online lessen. Zo blijft er in de klassikale lessen extra tijd over om wijnen en andere dranken te proeven. Naast het volgen de lessen moet je rekenen op circa 50 uur zelfstudie.

Academie voor Gastronomie wijn

Examens en diploma’s

De cursus kan worden afgesloten met twee diploma’s/certificaten:

  • Het WSET 2 examen (WSET 2)
  • Het CIGE examen Gastronomische vaardigheden, management en Sommelier Vaardigheden, niveau 2

Als je deze cursus hebt gedaan ben je perfect voorbereid voor onze opleiding Professioneel Gastronoom-Sommelier, level 3.

Studiemateriaal

Voor de wijnkennis: het studiemateriaal van de WSET

Voor de gastronomische vaardigheden is er een reader.

Alle studiematerialen zitten bij de prijs ingegrepen.

Academie voor Gastronomie lesmateriaal

Voor wie

Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor (aankomende) sommeliers en personen die zich willen ontwikkelen in gastvrijheidsverlening. Er is aandacht voor vaardigheden die in andere opleidingen niet of nauwelijks behandeld worden. Je ontwikkelt essentiële communicatieve vaardigheden. Na afloop ben je in  staat om een goede bijdrage te leveren aan de tevredenheid van de gast.

Door wie

Guillaume Coret

Veelzijdig sommelier en organisator. Met zijn kennis ondersteunt Guillaume restaurants, is betrokken bij beurzen en organiseert gastronomische wedstrijden en proeverijen. Hij deelt zijn kennis en ervaring graag en ziet niets liever dat het verlenen van gastvrijheid gezien wordt als een professioneel vak, waarin je carrière kunt maken. Het is veel meer dan een bijbaan!

Guillaume Coret. Sommelier & opleiding coordinator.

Goed om te weten

  • De opleiding Gastronoom wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 12 lesavonden en een examen.
  • Alle lesdagen zijn op maandag. De klassikale lessen beginnen om 19.00 uur en eindigen rond 22.00 uur. De online lessen beginnen om 19.00 uur en eindigen rond 20.30 uur.
  • De klassikale lessen vinden plaats in Hotel de Echoput.
  • Het minimaal aantal deelnemers is 12, maximaal 30 (vol = vol).
  • De kosten voor deze cursus zijn € 950,- exclusief btw. Het opleidingsgeld is inclusief de lesmaterialen van de WSET, de reader, alle wijnen en gerechten. De kosten van de twee examens zijn niet inbegrepen. Het examen WSET2 kost €165,- exclusief BTW. Het examen CIGE2 kost €135,- exclusief BTW.
Gault & Millau - Academie voor Gastronomie

Gastronoom (level 2)

Startdatum

27 januari 2025

Locatie
Hotel de Echoput
Lesdagen *

27 januari 2025, 10 februari, 17 februari, 24 februari, 10 maart, 24 maart, 31 maart, 14 april, 12 mei, 26 mei, 2 juni, 16 juni, 30 juni

Kosten

950,- excl. btw (ex. BTW)

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

* Dit is een voorlopig programma, onder voorbehoud van wijzigingen.

Academie voor Gastronomie. Opleiding Gastronoom-sommelier. Wijnopleiding. Sommeliercursus.

Vragen of advies nodig?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag advies over een van onze opleidingen en cursussen? Neem contact met ons op en we reageren zo spoedig mogelijk.

Contact