Koken naar de wijn
1 oktober 2024

Koken naar de wijn

Koken naar de wijn

Zoek je een mooie boost van je gastronomische vaardigheden? Schrijf je in voor de masterclass van Peter Klosse: Koken naar de Wijn! In twee exclusieve workshops kook je een gerecht waarvan je denkt dat die zal passen bij een bepaalde wijn. Je krijgt volop de ruimte om te experimenteren. Samen bespreken we het resultaat. Bij een volledige groep deelnemers, komen er per dag acht combinaties op tafel.

Alle belangrijke wijntypes komen aan bod. Omdat de drank centraal staat, ontdek je welke factoren een rol spelen bij het vinden van een goede combinaties. Het is de beste manier om los te komen van vastgeroeste aannames en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

De opleiding

Wat mag je verwachten?

  • Twee dagen vol gastronomische inspiratie en culinaire ontdekkingen.
  • Veel praktijk, minder theorie ion een leerzame en interactieve omgeving.
  • Je leert denken vanuit het smaakprofiel van de wijn en creëert een gerecht op basis daarvan.
  • Begeleiding van Peter Klosse die zijn kennis en ervaring met je deelt.

Examens en diploma’s

De cursus heeft geen examen of diploma. Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname.

Studiemateriaal

Er is geen apart studiemateriaal voor deze cursus. Deelnemers vinden inspiratie in de boeken van Peter Klosse (Het Nieuwe Proefboek) en Angelique Schmeinck (Smaakvrienden).

Voor wie

Deze masterclasses zijn vooral bedoeld voor personen die eerder bij de Academie voor Gastronomie een opleiding hebben gevolgd en bekend zijn met de gastronomische filosofie en het mondgevoelmodel. De masterclasses zijn bedoeld om de kennis op te halen en opnieuw praktisch toe te passen.

Door wie

Peter Klosse

Gastronomisch inspirator en grondlegger van de Academie voor Gastronomie. Klosse houdt van kwaliteit en ambachtelijkheid. Vindt dat Gastronomie en een vak is waar iedereen meer van moet weten en doet niets liever dan zijn kennis overdragen.

Peter Klosse. Smaakprofessor, gastronomisch inspirator en oprichter van de Academie voor Gastronomie.

Goed om te weten

  • ‘Koken naar de Wijn’ is een unieke serie van twee masterclasses die vooralsnog eenmalig wordt georganiseerd.
  • Alle lesdagen zijn op dinsdag van 10.00 – 16.30.
  • De workshops worden gehouden in de Echoput Kook- en Wijnschool.
  • Het minimaal aantal deelnemers is 12, maximaal 18 (vol = vol).
  • De kosten voor deze cursus zijn € 375,- exclusief btw.

Koken naar de wijn

Startdatum

1 oktober

Locatie
Hotel de Echoput
Lesdagen *

1 oktober, 5 november

Kosten

375,- excl. btw (ex. BTW)

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

* Dit is een voorlopig programma, onder voorbehoud van wijzigingen.

Koken naar de wijn

Vragen of advies nodig?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag advies over een van onze opleidingen en cursussen? Neem contact met ons op en we reageren zo spoedig mogelijk.

Contact